Rutina de îngrijire cu produsele Synery Therm

Cuperoza vs. Rozacee vs. Roșeață – des confundate, dar cu diferențe notabile între ele

Cuperoza vs. Rozacee vs. Roșeață - des confundate, dar cu diferențe notabile între ele

Cuperoza este o afecțiune cutanată și este caracterizată prin dilatarea capilarelor (telangiectazii) de la suprafața pielii – sunt întâlnite adesea vase de sânge vizibile, în special pe obraji, nas și bărbie. Este adesea considerată o etapă incipientă a rozaceei.

Caracteristici Cuperoza

  • Vase de sânge fine, roșii sau violacee, vizibile pe piele
  • Piele sensibilă
  • Roșeață tranzitorie
  • Uscăciune mai amplă, iritație, usturime pasageră

Cauzele apariției cuperozei nu sunt pe deplin stabilite, dar studiile arată că în apariție sunt implicate sistemul imunitar și sistemul neurovascular. Demne de luat în considerare sunt și factorii genetici, sensibilitatea capilarelor și factorii de mediu (soare, vânt, temperaturi extreme).

Persoanele care se confruntă cu această afecțiune trebuie să acorde atenție factorilor agravante:

  • Expunerea la razele UV
  • Expunerea la temperaturi extreme: de la foarte ridicate (saună) la foarte scăzute
  • Alimentele condimentate sau care susțin procesul inflamator: lactate, ciocolată, piper, ardei iute, etc.
  • Consumul de alcool
  • Activități fizice intense
  • Anumite produse cosmetice

Tratament Cuperoza

  • Produse calmante, cu rol reparator și care vizează întărirea vaselor capilare
  • Fototerapie (laser vascular) pentru reducerea capilarelor vizibile

Rutina de îngrijire trebuie să cuprindă ingrediente precum Acid Hialuronic, Ovăz Coloidal,

Niacinamide, Pantenol, Acid Azelaic, Centella Asiatica, Aloe Vera.

Rozaceea este o afecțiune dermatologică cronică, inflamatorie, recurentă, care implică nu doar roșeața și telangiectaziile, ci și pustule, papule și piele îngroșată în formele mai avansate. Este cel mai des întâlnită după vârsta de 30 de ani, frecventă în rândul femeilor, mai rar în cazul bărbaților, dar cu manifestări mai agresive. Este o afecțiune care nu se vindecă, dar care poate fi gestionată cu abordarea corectă.

Caracteristici Rozacee

  • Roșeața persistentă pe obraji, nas, bărbie sau frunte
  • Posibilă apariție a pustulelor și papulelor (seamănă cu acneea, dar nu este acnee)
  • În stadii avansate, poate duce la îngroșarea pielii (rinofimă)
  • Simptome suplimentare: senzație de arsură, înțepături sau mâncărime

Tipuri de Rozacee

  • Rozacee eritemato-telangiectazică: afecțiunea este persistentă – roșeață facială cu vase de sânge mărite
  • Rozacee papulo-pustuloasă – frecvent confundată cu acneea
  • Rozacee fimatoasă – piele umflată, îngroșată, adesea nasul este afectat (aspect de nas bulbos cunoscut sub denumirea de rinofiză)
  • Rozacee oculară – ochi iritați, roșii, sensibili la lumină și cu umflături dureroase în zona pleoapelor

Ca și în cazul cuperozei, cauzele rozaceei nu sunt clar stabilite, dar conform studiilor se iau în considerare aceiași factori declanșatori și agravanți. Cercetările iau în calcul exacerbarea Demodex folliculorum – acarian care trăiește în mod normal la nivelul pielii, sănătatea intestinală precară, chiar impactul Helicobacter Pylori asupra rozaceei.

Tratamentul rozaceei poate să cuprindă medicamente topice (Metronidazol, Ivermectină), tratamente sistemice, proceduri dermatologice (IPL, laser). Rutina de îngrijire trebuie să fie simplă, centrată pe ingrediente cu rol calmant și reparator.

Roșeața pielii (Eritroză) este un simptom general, nu o afecțiune în sine. Poate fi cauzată de o varietate de factori, de la iritații temporare până la afecțiuni dermatologice (cuperoză, rozacee, dermatită).

Caracteristici Roșeață

  • Roșeața poate fi temporară (expunere la frig, căldură, emoții) sau persistentă (în cazul unor afecțiuni)
  • Nu implică neapărat vase de sânge vizibile sau alte simptome inflamatorii

Cauze comune Roșeață

  • Stimularea circulației sanguine (frig, căldură, efort fizic)
  • Iritații sau reacții alergice
  • Afecțiuni: rozacee, dermatită seboreică, lupus, etc.

Tratamentul depinde de cauza roșeții.

Abordarea Synergy Therm cuprinde noua linie de produse dermato-cosmetice pentru a îngriji în mod corect tenul acasă atunci când există una din particularitățile de mai sus – o abordare care susține și tratamentul indicat de medic atunci când acesta există.

Curățarea tenului în doi pași în rutina de seară: demachierea cu Thermal Micellar Water și curățarea tenului cu Active Face Wash – o formulare cu acțiune blândă – hidratare, calmare, dar și echilibrarea producției de sebum. Rutina de curățare se completează cu apă termală Thermal Water Băile Felix – amprenta brandului – pentru calmarea și revitalizarea pielii iritate și sensibile (poate fi utilizată în orice moment).

Toner hidratant In Balance Toner pentru a reda starea de bine a pielii – elimină senzația de disconfort de la nivelul pielii datorită conținutului de Aminoacizi, Acid Hialuronic și Ovăz Coloidal și pregătește pielea pentru aplicarea următoarelor produse de skincare.

Serul cu Acid Hialuronic Hydrate Serum conține Acid Hialuronic în greutăți moleculare diferite și Provitamina B5 – în cazul afecțiunilor descrise, senzația de disconfort, senzația de uscăciune sunt particularități notabile, iar serul cuprins în rutină reduce manifestările.

Serul cu Acid Azelaic, Azelaic Acid Serum – Acidul Azelaic este activul cu proprietăți multiple care poate fi utilizat inclusiv în perioada de sarcină și alăptare. Are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, acționează asupra roșeții, asupra erupțiilor, inclusiv asupra producției în exces de sebum. Activ indicat în cazul tenului sensibil.

Crema de față Rosa Control – cremă anti-roșeață concepută pentru a hidrata optim și pentru a reduce roșeața. O cremă cu o textură lejeră recomandată tenului sensibil. Are proprietăți calmante și reparatoare.

Studiile arată că utilizarea regulată și corectă a produsului cu factor de protecție reduce din manifestările asociate cuperozei, rozaceei, sensibilității generale. Daily Use Sunscreen 50+ asigură protecție înaltă UVA/UVB, oferă hidratare fără a lăsa peliculă albă.

Concluzii

Atât cuperoza, cât și rozaceea, dar și sensibilitatea pielii au nevoie de o abordare generală corectă: de la îngrijirea cu produse cosmetice special concepute, până la îngrijirea privind sănătatea generală, evitarea factorilor agravanți și susținerea dată de controlul de specialitate. Înțelegerea afecțiunilor și așteptările realiste sunt elementele care ajută ca afecțiunile să fie ținute sub control.

Urmărește-ne și pe Facebook și Instagram pentru noutăți și sfaturi de îngrijire a pielii.