Livrarea

Termenul de livrare începe cu data cea mai recentă dintre următoarele date:
a) Data confirmării comenzii
b) Data îndeplinirii de către cumpărător a tuturor premizelor tehnice, economice sau de altă natură, pentru care este responsabil;
c) Data la care vânzătorul primeşte un acont sau o garanţie, ce trebuie achitate înaintea livrării mărfii în cauză.

Vânzătorul are dreptul să efectueze livrări parţiale sau în avans, pe care le va factura către cumpărător. Dacă livrarea la cerere este acceptată, atunci marfa este considerată ca fiind solicitată cel mai târziu la 1 an de la plasarea comenzii.

În cazul unor situaţii imprevizibile sau care nu pot fi controlate de părţi, cum ar fi de exemplu cazurile de forţă majoră ce împiedică respectarea termenului de livrare convenit, acest termen se prelungeşte în orice caz cu perioada corespunzătoare duratei situaţiei respective; astfel de situaţii includ în special conflictele armate, intervenţiile autorităţilor şi interdicţiile, întârzierile în transport şi vămuire, daunele în tranzit, întreruperea de energie şi lipsa materiilor prime, conflictele de muncă, precum şi pierderea unui furnizor cheie, greu de înlocuit. Situaţiile menţionate mai sus vor prevala, indiferent dacă afectează vânzătorul sau subcontractorul (ii) acestuia.

Produsele noastre sunt realizate câteodată pe bază de comandă, ceea ce face ca durata de producție și livrare să fie de până la 14 zile lucrătoare începând cu ziua procesării comenzii.

Beneficiază de transport gratuit în țară orice comandă cu valoare de peste 250 lei, în limita a 5 kg.

Comenzile sunt procesate cât mai curând după plasarea comenzii, în intervalul Luni – Vineri 10:00-18:00. În cazul comenzilor plasate în afara orelor de program (Luni – Vineri 10:00-18:00) sau în weekend, acestea vor fi procesate în prima zi lucrătoare. De sărbători și în perioadele de reduceri, termenul de livrare se poate prelungi.

Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de dumneavoastră este greșită etc), veți fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 7 zile, după care revin la Expeditor.

Nu suntem răspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, ne livrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de următoarele situații/circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea:

– blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei;

– căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;

– cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;

– cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;

– nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.