see a promotion you like?

Reguli care explică faptul că nu toate promoțiile, discounturile, cupoanele sau punctele bonus pot funcționa simultan atunci când încerci să faci o comandă pe site-ul Synergytherm.com

Doar o promoție sau un discount poate fi aplicat pentru o singură comandă. Combinarea mai multor oferte nu este permisă.

Cupoanele de discount nu pot fi combinate cu alte promoții sau oferte speciale disponibile pe site.

Punctele bonus pot fi utilizate doar în conformitate cu ofertele și promoțiile aplicabile și nu pot fi combinate cu alte cupoane sau discounturi.

Anumite produse pot fi excluse de la promoții și discounturi. Verificați termenii și condițiile fiecărei oferte pentru detalii.

Toate promoțiile și discounturile au o perioadă de valabilitate limitată și nu pot fi utilizate după expirarea acesteia.

Unele cupoane sau promoții pot fi utilizate doar o singură dată de către fiecare client.

Anumite promoții sau discounturi pot necesita o sumă minimă de comandă pentru a fi aplicabile.

Synergytherm.com își rezervă dreptul de a revoca oricare dintre oferte sau promoții fără notificare prealabilă.

Promoțiile și discounturile nu sunt compatibile cu alte oferte speciale sau cu prețurile reduse deja aplicate pe produse.

Este responsabilitatea clientului să verifice și să înțeleagă termenii și condițiile fiecărei promoții, discountului sau cuponului înainte de a-l utiliza.

Aceste reguli sunt menite să clarifice modul în care pot fi aplicate și combinate diverse oferte pe site-ul synergytherm.com, asigurând o experiență de cumpărături echitabilă și transparentă pentru toți clienții.

when we will deliver?

Reguli referitoare la livrarea produselor pe site-ul synergytherm.com, bazate pe informațiile furnizate:

Termenul de livrare începe cu data cea mai recentă dintre: a) confirmarea comenzii, b) îndeplinirea premizelor de către cumpărător, c) primirea acontului sau garanției de către vânzător.

Vânzătorul poate efectua livrări parțiale sau în avans și le va factura către cumpărător.

Dacă livrarea la cerere este acceptată, marfa este considerată ca fiind solicitată cel mai târziu la 1 an de la plasarea comenzii.

În cazul unor situații imprevizibile sau de forță majoră, termenul de livrare se prelungește corespunzător duratei situației.

Comenzile cu valoare de peste 250 lei, în limita a 5 kg, beneficiază de transport gratuit în țară.

Comenzile sunt procesate în intervalul Luni – Vineri 10:00-18:00, cu posibilitatea de prelungire în perioadele aglomerate.

Dacă pachetul nu poate fi livrat, coletele rămân la curierul zonal 7 zile, după care revin la Expeditor.

Vânzătorul nu este răspunzător pentru expedieri întârziate, pierdute, deteriorate sau nelivrate din cauza unor circumstanțe independente de voința sa, inclusiv condiții meteorologice, blocaje rutiere, cauze naturale sau umane.

Vânzătorul nu este responsabil pentru nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți, ceea ce poate afecta livrarea.

Aceste reguli oferă o imagine clară a politicilor și condițiilor de livrare pe site-ul synergytherm.com și ajută clienții să înțeleagă procesul de expediere și livrare a comenzilor.

what if there is a problem?

Reguli referitoare la returnarea produselor pe site-ul synergytherm.com, bazate pe informațiile furnizate:

Cumpărătorul poate solicita returnarea dacă coletele prezintă deteriorări severe, produsele au fost livrate greșit sau prezintă defecte de fabricație.

Cumpărătorul poate solicita înlocuirea sau rambursarea integrală a contravalorii pentru produsele greșit livrate. Diferența de preț va fi plătită sau rambursată în funcție de valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și transport sunt suportate de client.

  1. Cumpărătorul are dreptul de a renunța la cumpărare, fără penalități și fără motiv, în termen de 14 zile de la primire, conform legii.

  2.  

Produsele trebuie returnate în ambalajul original, fără urme de uzură sau deteriorare, cu factura atașată.

Produsele personalizate, create după configurații specificate, nu pot fi schimbate sau returnate.

Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de valoare diferită, costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor sunt suportate de Cumpărător.

Dacă produsele returnate prezintă ambalaje deteriorate sau urme de uzură, vânzătorul poate decide acceptarea returului sau oprirea unei sume pentru prejudicii.

În cazul returnării legale a produsului, rambursarea se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător în cel mult 14 zile de la primirea produsului returnat.

Toate cheltuielile directe de returnare a produselor vor cădea, conform legii, în sarcina Cumpărătorului.

Procesul de returnare se conformează cu prevederile legale, inclusiv O.G. 130/2000, privind dreptul de denunțare unilaterală a contractului la distanță.

Aceste reguli furnizează un cadru clar pentru procesul de returnare a produselor pe synergytherm.com, ajutând cumpărătorii să înțeleagă drepturile și responsabilitățile lor în această privință.