Alege o rutină în funție de tipul tenului tău:

Tipurile de ten:

Tenul Mixt

Tenul mixt este caracterizat prin exces de sebum și pori dilatați și a porilor dilatați în zona T (frunte, nas, bărbie) și o textură mai uscată și mai sensibilă în zonele laterale ale feței. Aceasta este o tipologie de piele destul de comună, care poate fi mai dificil de îngrijit decât tenul normal.

 

Tenul Normal

Tenul normal este caracterizat prin o textură fină, un aspect curat și o culoare sănătoasă. Porii sunt în general mici și nu sunt vizibili, iar producția de sebum este echilibrată. Aceasta este considerată a fi o tipologie de piele ideală, deoarece nu prezintă probleme majore de îngrijire.

Tenul Sensibil

Tenul sensibil este caracterizat prin iritații, mâncărimi, roșeață sau ușoară descuamare. Acest tip de piele este mai predispus la reacții alergice la produsele cosmetice sau la factorii de mediu. Tenul sensibil poate fi de asemenea mai predispus la iritații cauzate de produsele de curățare, de exfoliere sau de razele UV.

Tenul Uscat

Tenul uscat este caracterizat prin textura aspră, senzație de mâncărime și descuamare, precum și prin apariția ridurilor premature. Este un tip de piele care este mai puțin grasos, cu un conținut redus de ulei natural și cu o capacitate redusă de a se hidrata. Cauzele pot fi diverse, de la factori genetici la expunerea la mediu, ca de exemplu vântul sau căldura, sau utilizarea produselor de curățare sau exfoliere prea des sau prea puternice.

Tenul Gras

Tenul gras este caracterizat prin excesul de sebum produs de glandele sebacee. Aceasta poate duce la apariția punctelor negre, a cosurilor și a pielii lucioase. Cauzele pot include o dietă bogată în grăsimi, hormoni și stres.

Pentru a îngriji tenul gras, este important să se utilizeze produse de curățare delicate, care să elimine excesul de sebum fără a usca prea mult pielea. De asemenea, produsele de îngrijire cu textură ușoară sunt recomandate pentru a evita încărcarea pielii cu produse grase.

Tenul Acneic

Tenul acneic este caracterizat prin prezența de inflamații, cum ar fi coșuri, puncte negre sau chisturi. Acest tip de piele este, de obicei, mai grasă și mai predispusă la blocarea porilor. Acneea poate fi cauzată de o varietate de factori, cum ar fi fluctuațiile hormonale, excesul de sebum și acumularea de impurități.

Tenul Problematic

Tenul problematic este un termen generic care poate fi utilizat pentru a descrie o varietate de probleme de piele, cum ar fi acnee, roșeață, iritație, uscăciune, etc. Acest tip de piele poate fi mai predispus la probleme, cum ar fi iritații, inflamatii sau acnee, datorită unor factori precum fluctuațiile hormonale, excesul de sebum, alimentația nesanatoasă sau utilizarea produselor nepotrivite.