Alege o rutină în funție de:

Există o varietate de afectiuni ale pielii care pot afecta diferite tipuri de ten:

Există o varietate de afectiuni ale pielii care pot afecta diferite tipuri de ten:

  • Acneea: este o afectiune cutanată comună, caracterizată prin inflamarea porilor și apariția de coșuri, puncte negre sau chisturi. Aceasta poate afecta atât tenul gras, cât și tenul normal sau mixt.

  • Eczema: este o afectiune inflamatorie a pielii, care se caracterizează prin mâncărime, roșeață și descuamare. Eczema poate afecta orice tip de piele, dar este mai frecventă la persoanele cu ten sensibil sau uscat.

  • Psoriazis: este o afectiune inflamatorie cronică a pielii, caracterizată prin apariția de plăci roșii și solzoase, cu mâncărime. Poate afecta orice tip de piele, dar este mai frecventă la persoanele cu ten uscat sau normal.

  • Rosacea: este o afectiune inflamatorie cronică a pielii, caracterizată prin roșeață, dilatarea vaselor de sânge, cuperoză și formarea de papule și pustule. Aceasta poate afecta orice tip de piele, dar este mai frecventă la persoanele cu ten normal sau mixt.

  • Alergiile pielii: alergiile pielii sunt reacții adverse la diferite substanțe și pot afecta orice tip de piele.

Este important să vă consultați cu un medic sau un dermatolog dacă suspectați că aveți o afectiune a pielii și să urmați un tratament adecvat și o rutină de îngrijire a pielii pentru a gestiona simptomele.