Ce sunt Petele de Hiperpigmentare?

Pete hiperpigmentare sunt zone de piele care au o culoare mai închisă decât în jurul lor. Ele pot fi cauzate de o varietate de factori, cum ar fi expunerea la soare, fluctuațiile hormonale, traume sau afecțiuni cutanate.

Cele mai comune tipuri de pete hiperpigmentare sunt:

  • Melasma: este o afectiune caracterizată prin pete maronii sau maronii închise, care apar pe față, de obicei pe obraji, frunte, buza superioară sau pe nas. Melasma este cauzată de fluctuațiile hormonale, cum ar fi cele din timpul sarcinii sau utilizarea contraceptivelor hormonale.

  • Lentigo: sunt pete maronii sau negre care apar pe pielea expusă la soare, cum ar fi fața, mâinile sau gâtul.

  • Nevus: sunt pete maronii sau negre care sunt prezente la naștere sau care apar la o vârstă mai tânără.

Pentru a preveni apariția petelor hiperpigmentare, este important să protejați pielea de expunerea la soare, să utilizați produse de îngrijire a pielii care conțin ingrediente care reduc hiperpigmentarea, cum ar fi vitamina C, vitamina E, alte vitamine si minerale, si să evitați utilizarea produselor care irită sau usuca pielea. Este recomandat sa va consultati cu un medic sau un dermatolog pentru a determina cauzele aparitiei petelor hiperpigmentare si pentru a va recomanda cele mai bune produse si tratamente pentru a le rezolva.

Alege o rutină: